10 jaar ondernemen !

10 jaar ondernemen !

In september 2007 startte ik met mijn eigen onderneming die ik gewoon ‘Van Leeuwen Training & Coaching’ noemde. Naar mijn achternaam alsof er geen Van Leeuwens op deze wereld zijn en ook geen coaches !

Inmiddels heb ik de naam SCHOOL TEGEN SCHELDEN toegevoegd waarin ik mijzelf presenteer als expert in het erkennen, herkennen en aanpakken van ongewenst gedrag op de werkvloer. En ik kan je zeggen: dat werkt veel beter, zowel de opvallende naam als de specialisatie.

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd en meegemaakt in ‘ondernemersland’. Waar ik aanvankelijk bezitterig mijn armen bijna letterlijk om mijn producten en diensten heen deed, deel ik ze nu gemakkelijk. Een voorbeeld is de ‘Werkvormendag voor trainers/ trainingsacteurs’.

En nog zoiets: tijdens de eerst 2 jaar had ik 1 klant en die ene klant gunde mij de ene na de andere opdracht, training, workshop, coaching, teambegeleiding. Noem maar op. Het kon niet op! Totdat mijn contactpersoon een andere baan kreeg. Weg waren mijn opdrachten. Ik weet nu: 1 klant is een gevaarlijke klant !

En ook had ik aanvankelijk zwarte visitekaartjes met blauwe letters! Ik vond het prachtig maar de drukker die mij destijds begeleidde, zei door de telefoon tegen een collega (waar ik bij zat): “Ik heb hier een beginnende ondernemer, die moeten we even helpen!”. Tja. Inderdaad.

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan met leerpunten, missers, blunders en enge dromen. Je kent zo’n droom misschien wel: dat je als trainer met de verkeerde inhoud voor de verkeerde groep staat! En nog erger: dat niemand het in de gaten heeft !

Ach, ondernemen als trainer, coach, supervisor: wat is dat leuk en wat is dat veelzijdig ! Ik wens alle (startende) ondernemers net zoveel plezier en feedback toe als die ik heb gehad en nog elke dag krijg!

Onderneem ze,

Hartelijke groet,

Els van Leeuwen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.