IMPACT VAN CORONA OP MEDEWERKERS/ Omgaan met ingrijpende gebeurtenissen

In deze heftige tijd willen de trainers van SCHOOL TEGEN SCHELDEN de medewerkers zo goed mogelijk bijstaan. Je kunt terecht voor opvanggesprekken voor jou of je team. Dat doen we nu via Zoom of Microsoft Teams maar ook face to face op voldoende afstand.  Bel gerust en vraag naar de mogelijkheden.

Specifiek voor collegiaal ondersteuners die collega’s begeleiden tijdens deze crisis, actualiseerden wij de volgende mogelijkheden:

Ook kunnen beginnende collegiaal ondersteuners bij ons terecht voor een training van 3 dagdelen waarin ze goed worden toegerust om adequate opvang te bieden. Bel ons voor de mogelijkheden en wij maken een programma op maat voor jouw organisatie.

1. (Online)bijeenkomst ‘Omgaan met ingrijpende gebeurtenissen en tips voor het gesprek’

Deze bijeenkomst vindt plaats via Zoom of Microsoft Teams en duurt ca. 2 uur en kan door maximaal 10 mensen tegelijk bezocht worden. De bijeenkomst is voor professionals die zich al bezighouden met ‘opvang van medewerkers’. Deze professionals zijn al werkzaam in de begeleiding van medewerkers zodat zij voldoende hebben aan het volgen van dit dagdeel om hun begeleidings- of opvangwerk weer voort te zetten.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Verschillen normale, nare, ingrijpende en traumatische gebeurtenis
  • Hoe werkt de normale verwerking?
  • Hoe werkt de verstoorde verwerking?
  • Hoe herken je een PTSS?
  • Tips voor het doen van de opvanggesprekken ‘do’s en dont’s’
  • Hoe werkt de opvangprocedure binnen jouw organisatie?

De bijeenkomst is interactief in die zin dat er verschillende werkvormen door de trainers worden geïntroduceerd. Voor de bijeenkomst berichten we de deelnemers met wat technische tips rond Zoom of Microsoft Teams en we vragen of de deelnemers zich alvast willen verdiepen in het opvangprotocol van hun organisatie.

Wanneer vindt de bijeenkomst plaats?

Zodra er minimaal 5 deelnemers zijn, prikken we een datum. Als deze bijeenkomst live verzorgd gaat worden, zijn er maximaal 10 deelnemers mits de ruimte dat toelaat.
Je betaalt voor deze bijeenkomst € 99,00. Ben je medewerker in de zorg? Dan ontvang je 20% korting!

Meedoen? Bel 06-53124959 of mail info@schooltegenschelden.nl

2. (Online)bijeenkomst in combinatie met dagdeel oefenen met acteur (fysieke bijeenkomst gepaste afstand)

Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals die mede door de Corona Crisis medewerkers gaan begeleiden in het werk. Zij hebben al wel wat ervaring in opvanggesprekken en willen zich daarnaast verdiepen in de theorie rondom ‘de gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen en het doen van opvanggesprekken’. Deze training bestaat uit 2 dagdelen, een (online) bijeenkomst zoals hierboven beschreven en een fysieke bijeenkomst waar de opvanggesprekken met acteur worden geoefend.

We maken onderscheid in oefenen van

  • Opvanggesprekken waarbij de medewerker blij is eindelijk haar verhaal kwijt te kunnen.
  • Gesprekken met medewerkers die ‘weerstandsgedrag’ laten zien zoals bagatelliseren, boos, ontkennen, verdrietig of alles bij de organisatie leggend.
  • En het is natuurlijk mogelijk om je eigen specifieke casus in te brengen en die te oefenen met acteur.

Ook besteden we aandacht aan de structuur en opbouw van het opvanggesprek en het 3-gesprekkenmodel.

Wanneer vindt de bijeenkomst met acteur plaats?

Bij aanmelding van 5 deelnemers prikken we een datum, het kan dus zijn dat je met 10 deelnemers de online bijeenkomst volgt en daarna in 2 groepen het fysieke gedeelte gaat doen.
De locatie van de training is in Den Haag.
Als er een groep medewerkers van eenzelfde organisatie meedoet dan kan de bijeenkomst ook in hun organisatie plaatsvinden mits voldaan kan worden aan de richtlijnen van het RIVM.

Je betaalt voor deze 2 dagdelen  € 249,00. Ben je medewerker in de zorg? Dan ontvang je 20% korting!

Meedoen? Bel 06-53124959 of mail info@schooltegenschelden.nl