Oefenen op werkvormendagen !

Oefenen op werkvormendagen !

Sinds januari 2016 organiseer ik een aantal keer per jaar de ‘werkvormendagen voor trainers/ trainingsacteurs’. Het idee is ontstaan uit een behoefte die ik zelf had namelijk: ‘ik heb een kast vol spellen en een dropbox vol werkvormen’ maar hoe kan ik ze nou eens uitproberen? Niet iedere werkvorm is voor iedere training geschikt. Niet iedere cursist houdt ervan om ‘uitgeprobeerd’ te worden. Dus hoe dan? Juist, oefendagen in een gezellige, veilige en mooie omgeving faciliteren ! En zodoende ben ik inmiddels al vijf keer met diverse groepen op Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam geweest om samen de meest geweldige werkvormen op, aan en met elkaar uit te proberen!

Hoe werkt het?

  • Iedere deelnemer brengt een werkvorm in. Je oefent je presentatie en uitleg alsmede je begeleiding van de groep tijdens de werkvorm.
  • Je ontvangt als je dat wilt feedback van de deelnemers ‘op’ wie je geoefend hebt
  • Je neemt aan alle andere werkvormen deel.
  • Je werkvorm hoeft echt niet perfect te zijn! Het is juist de bedoeling om te oefenen met datgene waar je misschien nog wat onzeker over bent en waar je nog wat tips op wilt ontvangen.
  • Aan het einde van de dag heb je een berg nieuwe werkvormen gedaan en je ontvangt ze nadien ook nog van mij in een gezamenlijke dropbox.

O zo leuk en zo genieten! Sinds ik deze dagen organiseer, gebruik ikzelf werkvormen gemakkelijker in mijn training. Immers, ik heb het al eens geoefend. En ik heb een heleboel nieuwe, leuke, waardevolle, geïnspireerde mensen leren kennen. En ……. ik kan zomaar een spel uit mijn kast trekken en denken: ‘ja, die ga ik morgen doen!’

 

 

 

Trainers en trainingsacteurs die hebben deelgenomen zijn allemaal erg blij met de mogelijkheid dat ze hebben kunnen oefenen in zo’n leuke en veilige omgeving. De dagen zijn gevuld, echt wel vermoeiend maar altijd vol met energie !

Wil je meer weten? Wil je komen? Wil je je aanmelden voor 14 februari 2018? Dat kan allemaal. Ik plaats hieronder de link van mijn website waardoor je gemakkelijk wat meer kunt lezen en tenslotte op de ‘aanmeldknop’ komt.

Oefendagen voor trainers/ trainingsacteurs

Graag tot ziens en hartelijk dank aan al die leuke mensen die al op de werkvormendagen zijn geweest !

Els van Leeuwen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.