Opvang en nazorg

Overweldigende ervaringen van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere hulpverleners of medewerkers in de publieke sector verdienen de juiste aandacht. We kunnen niet blijven zeggen dat ‘agressie erbij hoort’ want dat is niet zo. Net zo min als de gevolgen van corona voor onze zorgmedewerkers.

Ik zorg voor professionele opvang van individuen en teams met tijdige verwijzing naar de professionele hulpverlening als een posttraumatische stressstoornis aanstaande lijkt. Echter, de meeste professionals herstellen op eigen kracht van een ingrijpende gebeurtenissen want we blijken te beschikken over enorme veerkracht!

Specifiek voor collegiaal ondersteuners die collega’s begeleiden tijdens de corona crisis, actualiseerde ik de volgende mogelijkheden:

  • Train de trainer voor collegiaal ondersteuners. In een training van 3 dagdelen worden deelnemers toegerust om adequate opvang te bieden.
  • Tot slot treed ik zelf op als ondersteuner na agressie of andere ingrijpende gebeurtenissen, zowel individueel als in teamverband.