Train de Trainer Werkvormen

Train de Trainer Werkvormen

Het is zover ! De oefendagen, beter bekend als ‘werkvormendagen’, worden uitgebreid !

Er blijkt behoefte aan het speels, laagdrempelig en ongedwongen oefenen van werkvormen die je in trainingen gebruikt. Zo heb ik inmiddels drie werkvormendagen georganiseerd voor enthousiaste trainers/ trainingsacteurs. Daar ga ik ook zeker mee door. Ik organiseer ze twee keer per jaar, begin januari en begin september. Aan het begin van het nieuwe trainingsseizoen.

Daarnaast heb ik de ‘Train de Trainer Werkvormen’ ontwikkeld. Een tweedaagse training voor de (beginnend) trainer die haar toolbox wil vullen met werkvormen die ze de volgende dag in haar praktijk kan toepassen (waar ‘zij’ staat, bedoel ik ook ‘hij’).

Het werkt zo: op het moment dat je binnenkomt op de eerste trainingsdag start de training want alles staat in het teken van werkvormen leren en oefenen. Je eigen cursusgroep is leermateriaal waarmee je kunt experimenteren, kunt oefenen en gezamenlijk kunt reflecteren op het geleerde. Bijvoorbeeld: je leert op de eerste trainingsdag verschillende ‘kennismakers’ die je op elkaar toepast en vervolgens reflecteren we op de werkvorm. Kun je hem toepassen ? Hoezo wel ? Waarom niet? Wanneer wel ? Wanneer niet?

 

Of we doen een aantal energizers die je uitgelegd krijgt, doet en erop reflecteert. Ook kun je denken aan het gebruik van bordspellen zoals het ‘Omdenkspel’, het ‘Competentiespel’, het oefenen met allerhande beeldkaarten, de kaarten van het spel ‘Teamleren doe je samen’ etc.

Met trots kondig ik ook aan dat ik in deze nieuwe training samenwerk met Caroline Kloots van Train Outside. Zij verzorgt beide dagen ca. anderhalf uur ‘buitenpret’ ofwel laagdrempelige teambuildingsactiviteiten die je in je eigen training kunt toepassen. Zo wordt ‘binnen spelen’ gecombineerd met ‘buiten spelen’.

Na twee dagen ‘spelen’, oefenen, reflecteren en leren, proosten we op jouw goed gevulde toolbox!

Wil je meer weten ?

Train de Trainer Werkvormen

Hartelijke groet van Els !

‘Vandaag geleerd, morgen toepassen ! ‘

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.