Terugblik oefendagen werkvormen

Een kast vol spellen !

Terugblik 10e werkvormendag op 10 januari 2020

Deze dag vond deels buiten plaats in de duinen bij het mooie Kijkduinse strand. We oefenden met de werkvormen ‘vriend en vijand’, ‘6-3-5 brainwriting’, ‘de smeltende ijsschots’, ‘het magische touw’, ‘speedsparren’, ‘De Brug’, ‘Disc en samen figuren vormen’ en ‘Traffic Jam’.

Het was ook de 10e werkvormendag en daarom sloten we de dag af met een borrel! Op naar de volgende 10!

Terugblik 9e werkvormendag op 6 september 2019

Een fijne dag met 6 deelnemers. We speelden het ‘Communicatiespel’ wat al jaren in mijn kast staat en waar ik graag wat tips over wilde hebben. En verder de introductie werkvormen : ‘Ik ben zeker niet de enige die ….’ en ‘Hotelkaartjes’. We maakten een toonladder met behulp van bellen en bespraken na wat er met ieder gebeurde en hoe deze werkvorm in te zetten. Een alternatief voor de heliumstick passeerde en met z’n allen tekenen op een groot vel! We leerden ‘Fins communiceren’, deden enkele speeddates en verschillende afsluit- of evaluatiewerkvormen.

Alweer zo’n mooie dag, op naar nummer 10 op 10 januari 2020!

Terugblik 8e werkvormendag op 11 januari 2019

Een superleuke dag, ditmaal in De Graamaalderij te Gouderak ! We oefenden met de werkvorm ‘oordeelloos luisteren’, ‘de paperclip’, ‘kleed omdraaien’, ‘grenzen bewaken’, ‘ Roos van Leary’, ‘Naar de andere kant’, ‘droomreis maken’, ‘tekenopdracht’, ‘oefenen met handgrepen’, ‘evaluatiewerkvorm’ en ‘balspelen’.

Geweldige afwisseling tussen de meer serieuze en de uitdagende, lachwekkende werkvormen! Hier een inkijkje:

Terugblik 7e werkvormendag op 7 september 2018

Deze werkvormendag was op Buitengoed Dorrepaal te Leidschendam. We hebben uitdagende werkvormen uitgeprobeerd zoals ‘teken je zelf, wat wil je dat anderen van je weten?’/  een ‘teamwerk’ en ‘schrijfopdracht’/ een Blue Zone wandeling onder begeleiding van Sam Pitzalis over het prachtige terrein/ oefenen met de onderstroom in teams/ ganzenborden met conflictstijlen/ oefenen met weerstand en op zoek naar bouwstenen voor de Gouden Relatie.

Mooi, nieuw, uitdagend, enerverend !

Terugblik 6e werkvormendag 13 april 2018

Op verzoek van vele enthousiaste ‘werkvormendaggangers’ heb ik op 13 april een extra werkvormendag georganiseerd! Deze werkvormen deden we: Beeldpraat; Wat speelt hier?; Heldenverhalen; Boter, kaas en eieren; Begeleiden en ontwerpen van een meerkeuze vraag; Stokkenspel; Werken met de methode SCARF; Knietikkertje en De kring.

Terugblik 5e werkvormendag 10 januari 2018

Vandaag was het de eerste keer dat ALLE deelnemers een werkvorm inbrachten dus drukke boel en strakke planning. En wat hebben we genoten van bijvoorbeeld: ik heb de wobbel gelubd, blind leiderschap, over de streep, hoe betrek je observatoren bij je rollenspel, numbers, huisje/boompje/beestje, de cirkel van 8, wush, ideeën jutten en de kat is dood!

Uitzicht op het landgoed van Dorrepaal
Uitzicht op het landgoed van Dorrepaal

Terugblik 4e werkvormendag 8 september 2017

De regen kwam onverwachts met bakken uit de hemel! De hele dag? Ja, de hele dag! Echter, niet getreurd want wat hebben we genoten van de volgende werkvormen: de geluidencirkel, evalueren met KOLB, feedbackoefeningen, hangen en zwaaien, ik ben vast de enige, ik moet je iets vertellen, race tegen de klok, De Hooligan!

Wie wil er op de flap gaan liggen?
Wie wil er op de flap gaan liggen?

Terugblik 3e werkvormendag 20 januari 2017

Een staalblauwe lucht en vrieskou ! Ook deze dag maakten we buiten gebruik van het Buitengoed Dorrepaal en van de mooie Leeuwenberghzaal. De werkvormen wisselden elkaar af van luchtige energizers (zoals ‘voetentikkie’ of ‘Kennedy/ Bond/ Viking’) tot serieuze luisteroefeningen waarbij aannames en interpretaties in plaats van ‘onbevooroordeeld’ luisteren messcherp naar voren kwamen. De mix trainers en trainingsacteurs maakte ook deze dag weer tot een succes.

Train-de-Trainer-Werkvormen-300x221

Terugblik 2e werkvormendag 8 september 2016

Deze prachtige, zonnige dag werd voor een groot deel buiten doorgebracht waar we aan de slag gingen met energizers zoals ‘het wasknijper/ ballenspel’, slingertikkie, dobbelstenen race en oefeningen die geschikt zijn voor opbouw van vertrouwen tussen teamleden. Daarnaast leerden we vandaag over de toepassing van De Roos van Leary, Silhouetspel, Handtekeningen, loskomtechnieken, Complimentenstoel en Estafette. Een prima, energieke en leerzame dag !

Nabespreken vertrouwensoefening
Slingertikkie !
Helemaal niet geposeerd!

Terugblik 1e werkvormendag 6 januari 2016

We deden de volgende spellen: visitekaartjesspel, in- en uitzichtspel, Omdenkspel, Bezielingenspel, diverse energizers, oefenen met pitchen, perceptiespel, belemmerende gedachten, eerlijk spel, reflectiespel, The Clearing. Alles voorbereid en uitgevoerd door de deelnemers !