Wat doe ik eigenlijk ook alweer?

Wat doe ik eigenlijk ook alweer?

2017 een jaar waarin ik weer veel te vaak buiten de lijntjes heb gekleurd ! Of toch niet? Wat is ook alweer mijn ‘core business’? Heb ik die eigenlijk wel? Heb jij dat ook wel eens dat je niet meer precies weet wat je ook alweer doet en/of dat je alles leuk vindt? Nou, dat heb ik ook.

Ik verdeel mijn activiteiten als trainer/ teamcoach/ supervisor daarom in drie stukken en zo zeg ik dan tegen mijzelf dat ‘het goed is’.

Het eerste is het thema ‘Ongewenst gedrag op de werkvloer’. Ik geef al meer dan 10 jaar training en coaching aan medewerkers die met overschrijdend gedrag van klanten te maken hebben. Dat doe ik graag in samenwerking met goede trainingsacteurs, zij die zich kunnen verplaatsen in de deelnemers.En het is een ‘groot thema’, er valt zoveel onder. Neem de discussie naar aanleiding van de #MeToo. Maar ook ‘pesten onder volwassenen op het werk’. En dus maakte ik in de afgelopen tijd twee spellen om psychosociale arbeidsbelasting te bespreken t.w. het ‘pestkwartet’ en ‘hoe doe jij dat nou?/omgaan met agressie van klanten’. En ging ik een langdurige samenwerking aan met Michiel Hordijk, arbeidsmediator en ‘pestkwartetmaatje’.

 

 

 

Het tweede thema wat zo maar op mijn pad kwam, is het oefenen van werkvormen met collega’s. Beter bekend als de ‘Werkvormendagen‘. O, wat leuk ! Wat een lol, wat een energie en wat een inspiratie! Ik dacht dat het wel zinvol zou zijn om een ‘oefenplek’ voor trainers en trainingsacteurs te hebben. Want ook ik heb een kast vol spellen en denk wel eens: ‘wat moet ik ermee en hoe moet het eigenlijk?’. En zo ontstonden de werkvormendagen. En naast die dagen de ‘Incompany Train de Trainer Werkvormen’ waarbij ik alle werkvormen begeleid en zo ‘inhouse’ trainers voorzie van nieuwe inspiratie, kennis en kunde.

De werkvormendagen zijn bijzonder inspirerend door de aanwezigheid van al die mooie mensen met hun energie en inspiratie en het loopt zo goed dat ik vanaf 2018 meerdere dagen per jaar ga organiseren !

En dan het derde thema: ‘Training en Coaching‘ waar ‘alles’ onder valt. Maar ja, ‘alles’ klinkt zo breed en men zei dat ik me moest specialiseren en focussen ! Haha !

 

Onder dit kopje valt bijvoorbeeld het ‘coachen van individuele medewerkers’ of ‘het begeleiden van teams’ of het ‘geven van intervisie’. Maar ook andere organisaties voor wie ik werk vallen hieronder, zoals bv. de NCOI, de Van Doen Academie, Grow Work of De Zonnebloem. Dan zet ik de pet op van de betreffende organisatie en doe ‘hun ding’. En met veel plezier want het is heerlijk om ‘kant en klare cursisten’ te krijgen die ook nog gemotiveerd zijn en met wie ik een stukje in hun professionele ontwikkeling mee mag lopen.

Zo, ik heb mijn activiteiten weer in een paar vakjes gegoten! En zo kleur ik dan toch weer ‘binnen de lijntjes’.

Wil jij je eigen ‘buiten de lijntjes kleuren’- ervaring met mij delen ?

Kleurrijke groet, Els van Leeuwen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.